Saturday, January 22, 2005

Lanceer je eigen scudraketten!Een een of ander wapengek uit het Britse Cambridgeshire heeft deze week een mobiele raketlanceerinstallatie te koop aangeboden op de veilingsite eBay. Zo goed als nieuw, met amper 2.200 kilometer op de teller. De vraagprijs bedraagt minimaal 27.900 euro voor wat omschreven staat als "de moeder aller speeltjes".

Het gaat om een Russische Zil 135 Frog-7, geschikt voor het afvuren van Scud-raketten. "De Taliban hadden twee van deze dingen, en de Noordelijke Alliantie en de Amerikaanse speciale troepen hebben er alles aan gedaan om die te vinden en te vernietigen, want ze vormden een reƫle bedreiging", aldus de aanbieder.

Het voertuig is 10 meter lang, 3 meter breed en weegt ongeveer 10 ton. "Het chassis is gemaakt van titanium en de carosserie van fiberglas, dus geen zorgen over roest", aldus de Brit. Wel errug sportief want hij waarschuwt voor het benzineverbruik. "Bij een pompstation moet je de teller ff enkele malen resetten voor alle drie de tanks gevuld zijn.(???)
De man belooft eventuele kopers dat hij het gevaarte, dat "Humvee's op kleine dinky toys zal doen lijken", voor aflevering van een nieuw likje verf zal voorzien. De originele Russische logo's zijn bij de prijs gewoon inbegrepen.